I Sverige är Rally Sweden en av de största tävlingarna inom motorsporten rally, men om man blickar utanför Sveriges gränser är Rally Sweden bara en av många deltävlingar i sportens allra största tävling, nämligen Rally-VM eller World Rally Championship (WRC). De som står bakom tävlingen som arrangörer är det internationella motorsportförbundet, Fédération Internationale de l’Automobile (FIA). Tävlingen arrangerades för första gången 1973, och sedan dess har de olika deltävlingarna hållits i mer än 30 olika länder. När Rally-VM arrangerades för första gången gjordes det genom att knyta ihop olika välkända internationella rallytävlingar. Tävlingen har ett gemensamt poängsystem för både förare och bilkonstruktörer, och en vinnare koras i varje kategori. På förarsidan har Sébastien Loeb vunnit tävlingen flest gånger, medan Lancia har vunnit flest VM av bilkonstruktörerna. Svenskar har vunnit tävlingen sammanlagt två gånger: Björn Waldegård vann i en Ford Escort år 1979 och Stig Blomqvist vann i en Audi Sport Quattro 1984.
Förutom VM arrangeras också EM i rally, även den tävlingen med FIA som arrangör. De europeiska mästerskapen föregår världsmästerskapen med 20 år, då de arrangerades för första gången 1953. Tävlingen var mellan 1953 och 1973 den mest prestigefulla rallytävlingen i världen, men i och med att VM började arrangeras har EM förlorat betydelse allt mer.
Det finns även andra internationella tävlingar som inte utgör något officiellt mästerskap. Ett sådant exempel är Asia-Pacific Rally Championship, som anordnas i Asien och Oceanien. Denna tävling är en av de yngsta internationella tävlingarna, då den anordnades för första gången 1988. Tävlingen var ursprungligen en förlängning av WRC, som man knöt ihop med premiären av tävlingen Rally Australia. Sedan den framgångsrika första omgången har tävlingen arrangerats årligen. Svensken Kenneth Eriksson vann under 1990-talet tävlingen tre år i rad: 1995, 1996 och 1997.
Vid en tävling i en gren som rally, som utspelar sig över en stor yta, är det viktigt att funktionärerna kan kommunicera med varandra oavsett var på tävlingsområdet de befinner sig. Det behövs både för att tävlingen ska fortskrida smidigt och för att öka säkerheten under tävlingen. Ett smidigt sätt att lösa detta problem är att hyra komradio inför tävlingen, vilket man bland annat kan göra av TPO.